Polvissa tuntuvat vaivat ja kivut ovat ikäviä , mutta ne ovat yleisiä ja usein harmittomia vihulaisia. Polvessa voi tuntua epämiellyttävää tuntemusta polven sisällä, päällä, sisäreunalla tai ulkoreunalla. Tuntemukseen voi liittyä myös säteilyitä tai puutumisia (lue lisää täältä). Tuntemukseen polvessa liittyy yleensä jokin tekeminen tai asento, kuten kipua juostessa ja/tai kävellessä sekä ehkä myös seistessä.
Usein pitkäänkin jatkuneessa polvivaivassa saattaa mieleen tulla, että sen parantumiseen tarvitaan magneettikuvausta, jos jokin olisi vaikka rikki. Magneettikuvauksessa usein tuleekin esille erilaisia kudos- ja rakennemuutoksia, jotka ovatkin yleisiä ja niitä meillä suurimmalla osalla löytyykin. Niistä siis ei tarvitsekaan huolestua. Magneettikuvaus ei kerrokaan, että mitä sille vaivalle pitäisi tehdä.
Polvivaiva juostessa tuntuukin yleensä polven ulkosivulla, jota kutsutaankin juoksijan polveksi. Vaiva esiintyy yleensä vain liikkumisen aikana. Juoksijan polvessa reiden ulkosyrjällä oleva kalvo, joka kiinnittyy polven alapuolelle painaa sen alla olevaa rasvapatjaa ja se alue ärsyyntyy sen vuoksi juostessa. Rasvapatja on todella tiheästi hermotettu, joten ärsyyntyessään se voi aiheuttaa kovaakin kipua.
Myös yleinen vaiva juostessa ilmenee nuorilla urheilijoilla, joilla polvivaiva tuntuukin polvilumpion alapuolella. Tällöin polvilumpion jänne on joutunut kovalle rasitukselle ja kipeytynyt sen vuoksi. Erityisesti juoksu ja hypyt tuottavat epämiellytävää tuntemusta polveen.
Kävellessä polvivaiva ilmeneekin polven sisäpuolella. Silloin tuntemus yleensä tuntuu vai kävellessä tai kyykistyessä. Onkin tärkeää tietää miten lihakset ja nivelet toimivat kyseisellä alueella. Tekevätkö ne tehtävästä oikein.
Tutkimusten mukaan yleensä polvivaivojen hoidossa fysioterapia on tehokkaampaa, kuin leikkaukset. Jokaisessa tilanteessa tulisi tutkia kehon toiminta kokonaisvaltaisesti, jolloin keinot voidaan kohdentaa tarkasti ongelman hoitoon.
Fysioterapiavastaanotollani tutkin aina koko kehon kokonaistavaltaisesti, jolloin saamme käsityksen siitä, millaisessa tilassa kehosi on tällä hetkellä ja mistä vaivasi voisivat johtua. Pystyn kliinisen kokemukseni ja nykytiedon mukaan tekemään tarkan tutkimuksen kehollesi. Näin voin antaa täsmäohjeet vaivasi selättämiseen.