Lonkkavaivat kävellessä tai istuessa

Lonkan ja lantion alueella esiintyvät kivut, puutumiset ja säryt ovat yleisiä, mutta usein myös harmittomia.

Tyypillisin vaiva on iskiasvaiva, joka tuntuu kipuja ja säteilynä pakaran ja reiden alueella. Joskus voi tuntua myös pelkkää särkyä ja jomotusta lantion alueella. 

Iskiasvaiva oireilee yleensä kävellessä, istuessa ja alaraajojen venytysliikkeissä. Iskias on kehon paksuimpia hermoja, joka kulkee selästä alaraajaan. Iskiasvaivassa hermo on liian ärsyyntynyt, joten se oireilee yleensä aika voimakkaasti. On todella tärkeää hoitaa vaiva oikeilla ohjeilla. Lue täältä lisää hermo-oireista.

Lonkan sivulla voi tuntua myös kipua, jolloin se voi johtua limapussin ärsytyksestä. 

Lonkan alueen vaivoista pääsee yleensä helposti eroon, kun on ensin tutkittu kehon tilanne. On todella tärkeää tehdä juuri oikeanlaisia liikkeitä, jotta oireilu ei enää jatkuisi vaan tulisi pian kuntoon.

Fysioterapiavastaanotollani tutkin aina koko kehon kokonaistavaltaisesti, jolloin saamme käsityksen siitä, millaisessa tilassa kehosi on tällä hetkellä ja mistä vaivasi voisivat johtua. Pystyn kliinisen kokemukseni ja nykytiedon mukaan tekemään tarkan tutkimuksen kehollesi. Näin voin antaa täsmäohjeet vaivasi selättämiseen.