Olkapääkipu käden ylöspäin nostossa

Kuluma, bursiitti, kiertäjäkalvosinoireyhtymä, ahdas olkapää jne. 

Saattaa kuulostaa tutulta, jos olet käynyt lääkärissä tai muissa tutkimuksissa olkapääkivun takia. Edellä mainitut diagnoosit eivät kerro oikeastaan yhtään mitään. Googlestakin löytyy satoja erilaisia kuminauhajumppia olkapäävaivoihin, mutta usein ne ovat vain ajan tuhlausta. Olet saattanut tehdä venytyksiä, jotka ovat vain pahentaneet tilannetta ja hieronnastakaan ei ole ollut apua pidemmän päälle.

Olkapäävaivat esiintyvät yleensä, kun käden nostaa ylöspäin esim. astioiden nostaminen kaappiin, työpaikalla tavaroiden siirtely tai jokin muu tekeminen, jossa kädet ovat koholla. Olkapään etuosassa saattaa tuntua pistävää kipua tai koko olkapään alueella epämääräistä tuntemusta. 

Mistä se johtuu?

Tähän kysymykseen on harvoin yksiselitteistä vastausta, koska siihen vaikuttavat monet tekijät. Olkapäävaivoihin on usein monta tekijää, jotka vaikuttavat sen syntyyn, joten ne tulisi selvittää asiantuntijalla. Syitä voivat olla mm. kuormituksenhallinnassa, lihasepätasapainot tai rintakehän ja olkapään kompensaatioista.

Vastaanotollani käy paljon asiakkaita, jotka kärsivät olkapäävaivoista. Jokaisen omakohtainen tilanne tulee selvittää, jolloin päästään tarkemmin selvittämään vaivan syy. Vastaanotollani tutkitaan tarkasti kehosi tilanne kokonaisvaltaisesti, jolloin saat täsmäohjeet olkapäävaivan selättämiseen. Tuki- ja liikuntaelimistöön erikoistuneen fysioterapeutin menetelmät ovat usein tutkitusti leikkaustakin tehokkaampaa.