Jalkapohjakipu liikkuessa

Jalkapohjassa olevat kivut tai jumin tunne ovat yleisiä ongelmia nykyään. 

Usein tuntemus on alkanut yhtäkkiä ilman varoituksia tai se on voinut esiintyä satunnaisesti. Tyypillisesti tuntemus tuntuu jalanpohjassa pistävänäkipuna, kun kävelee tai juoksee. Levossa tuntemus yleensä poistuu tai ainakin lieventyy. 

Tyypillisesti oire tuntuu yleensä aamulla, kun lähtee sängystä kävelemään ja se helpottuu pian sen jälkeen. Kosketusarkuuttakin saattaa löytyä kyseiseltä alueelta.

Usein kyseinen vaiva ilmenee keväällä tai kesällä, kun on aloitettu enemmän liikkumaan.

Tämä tyypillinen vaiva on yleensä peräisin liian korkeasta tai vähäisestä kuormituksesta. Myös jalan rakenteelliset tekijät vaikuttavat vaivan syntyyn. 

Tällaisessa vaivassa on todella tärkeää tutkia, että mitkä syyt voisivat olla vaivan syntyyn, jotta se voidaan saada kuntoon. Jalkapohjakivussa on todella hyvä ennuste paranemiseen, jos oikeita ohjeita on noudatettu.

Fysioterapiavastaanotollani tutkin aina koko kehon kokonaistavaltaisesti, jolloin saamme käsityksen siitä, millaisessa tilassa kehosi on tällä hetkellä ja mistä vaivasi voisivat johtua. Pystyn kliinisen kokemukseni ja nykytiedon mukaan tekemään tarkan tutkimuksen kehollesi. Näin voin antaa täsmäohjeet vaivasi selättämiseen.